Sjuklingen & världens bästa mamms.

Kul att träffa Marielle idag,hon kommer alltid med bra råd & roliga kommentarer. Skrattar nog inte så mycket med någon som med henne..ett riktigt yrväder,haha! Hon skulle vidare och shoppa i Ringen men jag tog mitt fortfarande förkylda jag hemåt.

image900


Jag mötte upp min mamma vid Globen och vi gick hem till mig och fikade. Hon hade köpt upp en massa frukt och nötter och Proviva(min nya drog - så gott!). Det enda vi har gjort de senaste fem timmarna är att prata och tiden har bara runnit iväg. Vissa saker går bara att prata om med henne för att jag vet att hon förstår som ingen annan. Så nu blir det till att c-vitamin-chocka kroppen och kanske äntligen få bli frisk???


Jag har haft tur, min mamma är helt klart den bästa!

Cold.

Ledig fredag då alltså och nu ska jag iväg till jobbet för att hämta upp mina saker. Känns lite dumt att uppta ett skåp om man inte jobbar där heltid,kan likagärna dela med Marielle. När jag är klar med det kilar jag ner till Dragon för att äta sushi. Känner mig allt annat än fräsch och egentligen skulle jag nog behöva stanna inne och vila hela dagen men..har man lovat så har man!  Hur som helst, vid halv tre ska jag befinna mig i lägenheten igen för då kommer mammsen på besök.

image899

Är i alla fall bra påpälsad med både parkas och sjal,hhaha.

Lugn torsdagkväll.

Eftersom jag inte har några lektioner imorgon är härmed min första vecka på Lärarhögskolan avklarad. Och det känns bättre än jag förväntat mig, helt underbart faktiskt.
Om det inte vore för den här otroligt irriterande förkylningen...som jag nu ska bli av med. Kvällens schema består av té och mina polare i New York.
























Ha en härlig kväll!

Neej!

Kände mig lite öm i halsen igår men idag när jag vaknade var näsan helt igentäppt och halsen värkte nåt enormt! Pallrade mig upp runt åtta för att dricka kaffe med älsklingen som skulle iväg till skolan, och nu sitter jag med min baotastora tékopp. Tänkte försöka få i mig lite frukost också och sen sova någon timme. Har inte föreläsning förrän klockan ett, men innan dess blir det storhandling på Apoteket,haha.

Mot LHS.

God morgon! Klockan slår snart halv åtta och jag ska bege mig mot Lärarhögskolan och ha föreläsning 9-11. Därpå tänkte jag dra in till stan för att köpa ett par böcker, och sedan är det intro med min grupp, 14-16.
Ska bli intressant att se vilka jag har hamnat med!

Ikväll ska jag träffa Patrik, vet inte riktigt vad vi ska göra men det spelar ingen roll, känns längesen vi sågs..i söndags :)

Nybliven student!

Då var registreringen klar! Min studietid startade med den första av många föreläsningar; "Besjälat lärande - att vara lärare, att vara student - igår, idag och kanske imorgon".. En både rolig och givande föreläsning, hoppas på flera sådana!! Allt känns som ni förstår fortfarande toppen, alla var hjäpsamma och området jättefint.
Det jag ska läsa nu är alltså Pedagogik, etik och psykologi och jag ser fram emot att få ge mig an kursen.



Jag tog en rask promenad från Västerbroplan till Skanstull så nu blir det att lägga upp benen och gå igenom högen av papper jag fick,haha.

När allt är perfekt.

Får man lov att skryta lite om sitt liv?

Jag önskar alla fick känna så som jag känner nu; ren lycka. Ingenting går fel just i denna stund och jag måste stanna upp och njuta och dela med mig. Att det kan vända när som helst bryr jag mig inte om, för just i den här sekunden, när jag sitter här uppkrupen i soffan med en stor kopp té är allt som det ska.

Förra hösten mådde jag riktigt dåligt, min omgivning drog ner mig och jag såg inte hur någonting skulle kunna förändras. Jag kände mig oduglig och ful och inte värd ett öre, vilket ledde till att jag började gå hos en terapeut. Hon var otroligt duktig, och hjälpte mig att bli av med de tankespökena. Men fortfarande - sjuksköterskedrömmarna gjorde att jag var tvungen att stanna på samma ställe, eftersom jag inte visste om och när jag skulle komma in. Mina dagar bara gick och kändes tomma och ensamma. Då dog min älskade mormor och allt blev ännu tommare. Hon hade varit sjuk hela sommaren, men en sån sak som att min mormor försvinner måste ske innan jag kan inse det. Kort därpå fann jag och Johanna min farbror död och jag fick gå på min andra begravning inom en månads tid. Jag kom inte in på linjen jag sökt (iofs inte helt oväntat) och jag såg mina drömmar segla längre och längre bort. Jag kikade på lägenheter, men eftersom jag inte visste om jag skulle bli tvungen att söka mig till någon annan stad var det inte på tal om att lägga ut pengar på en bostadsrätt.
Jag dejtade ett par killar, men blev sårad gång på gång och insåg att jag nog mådde bättre utan dem. Tråkigt, men hellre ensam och "lycklig" än ensam och olycklig,sviken, tänkte jag. Utåt log jag men i själva verket låg jag platt på botten. Allt var...ingenting.

Men så...

...satte jag mig ner och gick igenom mitt liv. Vad var det som gjorde att sjuksköterska var det enda tänkbara? Fanns det verkligen ingenting annat jag kan tänka mig att ägna mitt liv åt..? Och då insåg jag det än mer perfekta än s-syster, vilket var lärare! Skulle jag ens kunna se sjuka barn dagarna i ända och jobba oregelbunda tider? Nej, lågstadielärare kommer utan tvekan ge mig mer.
Detta beslut gjorde att jag på allvar kunde ge mig in på bostadsmarkaden, och med lite hjälp och mycket tur fick jag ett förstahandskontrakt vid Globen, en lägenhet som kändes rätt från första början. Området är fantastiskt, hyran är helt okej och den känns mer hemma än någonting någonsin har gjort.
Jag flyttade in i samband med att jag gick på semester och under denna träffade jag Patrik. Jag var lite reserverad i början men han är så underbart okomplicerad. Rolig, kramig och - han får mig att känna mig uppskattad!
Jag är kär!

image894  image898

Så, här sitter jag med egen lägenhet, en härlig pojkvän och imorgon börjar jag på Lärarhögskolan. Det tog ett tag, men jag har accepterat att min mormor är borta, och jag är säker på att hon vakar över mig. Jag bär hennes minne i mitt hjärta, och hon är med mig i allt jag gör.

Med andra ord - vinden har vänt.

Black beautiful things.

Vad sjukt trött man blir av att festa hela natten och springa på stan hela dagen efter,haha. Köpte lite underkläder och en svart klänning m fickor från Cubus. Trevligt att umgås med syster ; vi lunchade i solen på Pizzahut och drack jordgubbs-slushice och hade det gott! Men som sagt, nu håller mina ögon på att klippa och jag ska nog lägga mig en timme...Har ju ett viktigt uppdrag ikväll, lovade (full & glad) pojkvännen att bjuda på romantisk middag ikväll,haha.


image889 image890 image891

Dagen efter!

Igår var Globen rosa & systrarna på stan,haha!! Nu när vi ses så sällan har vi alltid så mycket att prata om och att vi är riktigt lika. Jag kan verkligen prata om allt med min syster och hon förstår mig så bra. Hur som helst, lite smått bakis idag men det ska inte förstöra denna vackra dag utan nu ska vi ut på stan och shoppa + luncha.


image885 image887
 

Utgång!

Då var allt ordnat för dagen+ kvällen och jag inväntar Camilla som som vanligt är sent...hmm.

När jag kom hem smet en big brother-profil in med mig. Jag vet att en tjej från baren bor här iofs,men detta var en norrman från last year... Jaja,vem vet - kanske blir kändisparty(haha) ist?


image884














 



Ursäkta skruvade posen..är lite smått uttråkad,hihi.


Sunshine!

Solen skiner och jag har bokat upp mig för tvättstugan,jippiyey. Hela morgonen har gått åt till detta,men nu börjar det bli klart,äntligen. Ska ge mig ut så fort jag hämtat upp det sista; har lite småärenden. Ska förbi jobbet för att ta blodprov & agera terapeut åt Marielle. Behöver även en ny duk,så det blir nog en tripp på stan, och sen of course Systemet. Kära syster kommer över ikväll på ett(?!) glas vin innan vi kilar ut på stan. Ska bli jätteroligt, hon är grym att parta med! :)


image883


Behöver jag nämna att jag älskar Gina-rean där de här linnena reas ut för 49:-?


Blondie.

Idag ska jag ge mig ut och söka jobb! Önska mig lycka till för det kan verkligen behövas..utan kassavana är det massor av tur som gäller! Efter detta ska jag bege mig mot Vasastan för sushipicknick.

image881image880

Såhär blev håret mitt,är mkt nöjd! Var verkligen i behov av en uppfräschning!

Tisdag.

Busy day today. Om 40 min har jag tid för slingning & klipp, därefter ska jag rusha iväg för att möta upp mamma för lunch. Vi ska också gå på Astrid Lindgren- utställningen på Kulturhuset vilket ska bli jätteroligt! Älskar verkligen allt som har med henne att göra, hon var sån inspiration (och är såklart fortfarande..)

Efter detta blir det bio + middag med min kära pojkvän som har visat sig vara värsta kocken!

image878 

Extrajobb sökes!

Känns som det blir glesare & glesare mellan inläggen men jag har blivit så busy nu på senaste tiden. I lördags var jag med Patrik på stan,käkade middag & hade sen filmkväll. Igår körde vi en riktig pensionärsrunda till Kaknästornet,haha. Sedan åkte vi förbi Lärarhögskolan (som jag börjar på om en vecka- sjukt!) för att kolla vägen och tider. Jättefint var det och jag kan knappt vänta!

Igår åkte jag till Kungstensgatan för att gosa med lillsyrran och skriva ut mitt CV. Känner att jag vill bort från hemmet helt och hållet och skulle ge allt för ett helgjobb i någon klädaffär eller liknande...så eftersom jag har lite lediga dagar den här veckan blir det till att söka sig bort. Någon som har nåt tips kanske?
När jag skulle in på Åhlens och köpa kuvert hittade jag den här tjusiga väskan för halva priset. Mötte upp Marielle som så gulligt bjöd mig på sushi och kilade in i Fynda där jag köpte en "kaffe-kopp-termos". Helt perfekt eftersom jag garanterat inte kommer ha råd med coffee-to-go varje dag jag har tidiga föreläsningar,haha.

image874 image875  
image877 image876


Ikväll kommer Moa & Alejandra hit för att kika på min lägenhet för första gången. Ska blir riktigt trevligt att visa upp den och träffa tjejerna för det var ett tag sen!

The big D.

Veckan har flutit på bra, i onsdags var jag hos min kära familj i Aspudden. I torsdags kom Patrik över och i går var det dags för min första middagsbjudning i nya lägenheten. Blev nog ganska lyckat,trots allt,haha.


image869 image870 image872 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ringa Patrik för att göra upp planer inför dagen...som ser ut att bli ganska fin! :)

Hey baby!

En av de sista fina kvällarna ikväll tydligen och vad bättre göra än äta sushi ute i solen. Härligt efter en lång och slitsam dag på jobbet.

Nu har vi även boka biljetter till Gwen Stefanis konsert i Globen den 10 oktober, jag och Kajsa. Jag blev såld på Gwen första gången jag hörde "
Don't speak", köpte Tragic Kingdom (ett av de bästa album jag någonsin köpt) och stod och mimade framför spegeln... . No Doubt var stora idoler för mig, och Gwens solokarriär har ju inte direkt varit fy skam..så det ska bli så roligt att se henne! Underbart med något att se fram emot när hösten närmar sig också...















Mix it up!

Himla lugn dag på jobbet idag, hamnade på ett riktigt slappar-kort. Men det behövdes inför kvällens städ/tvätt/betala räkningar-tema. Mobilräkningen hamnade på 800 kr, det var riktigt surt. Har även suttit med alla dessa brochyrer från LHS och fyllt i de som har behövts. Hur som helst, nu är allt det jobbiga klart och jag har precis ätit kantarellsoppa & tagit en dusch. Kvällen avslutas tillsammans med fruktsallad ( med riven mörk choklad över- yum!), massa grönt té och - såklart - Sex and the City. Åh,jag längtar bara mer till långfilmen nu när även Mr Big anslutit sig...
image868

In my shoes.

image865

Jag har haft en jättefin helg, igår badade vi på Djurgården och idag var det lugnt med film och mat. En liten tripp till Globen Centrum där jag hittade dessa sötingar för endast 114:-. Himla gulliga med små blommor och röd kilklack.. Har redan fått komplimang för dom av en tjej i toakön,hihi. Vid halv fem mötte vi upp en av Patriks kompisar för att åka till Råsunda och kika på AIK - Gävle matchen. Helt klart en ny rolig erfarenhet,haha.
Nu har jag ordnat lite grönt té och pistagenötter som jag ska mumsa på medan jag tittar på en film på femman.

På väg till Storstad.

Otroligt varmt idag! Inte helt kul att jobba men det gäller att utnyttja ledigheten så nu bär det av in till stan igen. Ska träffa Kajsa över en drink på Storstad.



Picnic på Långholmen!

Idag efter jobbet åkte jag till Långholmen där jag träffade min kära familj. Åt persika och yoghurt och rostat majs,vilket blev middag,haha. Nu har jag kokat en kopp té och mumsar på phylis-frukter.


image861 image862

Kontrollbebis.

Filmkväll på Kungstensgatan igår och jag kan bara konstatera att vi nu har ännu en till som är med i fighten om fjärrkontrollen..haha!

image858 image859

Nyblivet bajenfan?

Vilken fin kväll! Hörde ett lite vagt dunka dunka alldeles nyss och när jag kikade ut genom fönstret såg jag en massa brand- och polisbilar. Sen hörde jag en massa jubel och såg att det var match på Söderstadion.

image853 image857

Undrade vilka som spelade i ungefär en sekund innan hela läktaren vrålade: HAAMMARBYYY, haha!! Ni som inte har matchen utanför fönstret kan ju alltid kika
här vad som händer,haha...