"Den gröna är typ absint"

image950 image953

Jättekul igår!  Blev bjudna på shots av bartendern som tydligen jobbade sin sista kväll igår..och det känns idag måste jag säga,haha. Brukar inte shotta annars än på semestern egentligen men..dom var ju så fina :)
Idag träffade jag Kajsa för frukost/lunch (haha) och en promenad i solen. Underbart väder ju!

Nu ska jag plugga lite och sedan ha lite "hemma-spa". Lugn söndagskväll helt enkelt.

Belöningsshopping:)

Mitt feed-back-samtal med handledaren gick jättebra. Hon sa att det märktes att jag gillar att skriva, och att jag kommer med bra synpunkter/reflektioner under våra diskussioner. Härligt! Jag belönade mig själv som sagt med en tur på stan med min kära syster. Jackan är äntligen min och jag älskar den! :) Lila är ju faktiskt riktigt snyggt!

image942image945 
image946image948

Hjälpte Johanna att
vakta Felli lite i förmiddags, tog mig sedan ännu en sväng på stan(var tvungen att köpa nytt solpuder eftersom jag tappade mitt andra i govlet imorse..) så nu är jag rätt trött. Men det hinns inte med, för ikväll är det utgång med Ida som gäller. Med andra ord - duschen kallar..!

Friday.

Fick den perfekta starten på dagen: vakna bredvid Patrik :) Han drog iväg tidigt och jag ska bara ha samtal med min handledare idag, mellan kvart i två och två. Sen hade jag tänkt mig en runda på stan, måste som sagt fixa både jacka,mössa & halsduk. Och lite till som vanligt,hihi. 

  
image940 image941


Ikväll blir det middag & teve med familjen på K-gatan. Camilla & Johan kommer tydligen också,så det blir trevligt.

Ordning & reda!

 
image937


Har just storstädat lägenheten och fixat med allt nytt jag köpte på IKEA igår. Det var jättetrevligt att träffa mamma, hon bakade äppelpaj & tog hand om mig :)

Nu ska jag läsa & skriva logg, sen kanske ta en tripp till Globens galleria för att kolla efter jacka. Har tvättstugan mellan tre & sju oxå, så det blir en fixardag. Och ikväll är det Grey's..har sett lite av avsnittet på internet och jag säger då det...mest spännande avsnittet hittills!!

Mot IKEA.

Älsklingen ringde igår efter att han varit på matchen och undrade om han fick sova hos mig. Dum fråga ;)

Nu har han just gått och jag ska plugga en en timme för att sedan möta upp mamma för att åka till IKEA. Har bott in mig bra nu och har lite grejer jag insett att jag saknar! Åker med mamma hem sen & sover där. Måste testa mitt förberedda sokratiska samtal på dom (för ja,till slut blev vi vänner - jag & skrivaren)!

Förresten, jag är otroligt inne på att köpa den här lila jackan från HM. Lyckades ju tappa bort mina svarta kappa & den röda är för stor...!
image934

Frustration!

Här ser ni min för tillfället värsta fiende. Skrivaren skulle invigas idag och nu har jag suttit i två timmar utan resultat.

"Hållaren har fastnat. Öppna luckan, åtgärda felet och klicka på ok".

Låter ju lätt, men hur tusan ska jag veta vad en hållare är? Och i instruktionsbroschyren står det inget om det heller. Fan, sånt här har jag absolut inget tålamod för. Jag ska ha läst och förberett ett sokratiskt samtal om en årsrapport från BO till på torsdag. Hade tänkt göra det idag och imorgon förmiddag men nu måste jag hem till pappa för att skriva ut och dom är ju lite halvsvåra att matcha in rent tidsmässigt. Jag är ungefär två sekunder från att slå sönder skrivaren just nu, men jag vet att vi kommer bli vänner så småningom så jag låter bli. 
Försöker i alla fall.

image933

Sex and the city- the movie.

  



Åh,äntligen! I onsdags satte inspelningen igång! Kärleken mellan Carrie & Big är kvar, men enligt rykten är den lite knagglig..och Charlotte med putande mage! Roligt är även att "Smith Jerrod" fortfarande kommer vara med!
Vissa källor säger att premiären kommer äga rum i maj, andra säger att vi måste vänta till hösten -08..oavsett,  kan man längta mer?



Patrik hjärta...Ellen? ;)

Igår var älsklingen och jag hos pappa, Johanna & Ellen på middag. Det blev en jättetrevlig kväll och allt gick hur bra som helst. Ellen blev helt kär i Patrik, haha. Hon är inte den som delar ut "pussar" hur som helst, men han fick sig ett par styckna. Såklart, vem skulle inte vilja pussa på min snygga kille om de fick chansen? ;)

Idag tog vi lååång sovmorgon och gick på stan och shoppade lite. Sedan satte vi oss och hade lite mini-picknick i solen, och tog en promenad. Nu har han paxat köket och lagar en sen middag till oss! Älskling!

Lugn & ro.

Eftersom jag lyckades läsa ut boken igår gav jag mig själv ledigt idag,hihi. Vaknade ganska tidigt hemma hos pappa & co, åt frukost och såg på Jerry McGuire tillsammans med Johanna och Fellis. Bebis blir bara sötare för varje dag som går!

image931 image932

Efter att jag ätit lunch på K-gatan bar det av till Söder för att träffa Moa. Sushi för hennes del (jag hade redan ätit det,hah) och efter det en promenad in till city för att titta på lite saker. Hon skulle lämna tillbaka någon bok och jag var ute efter tandborsthållare! Har för mkt grejer på handfatet men nu hänger två hållare på väggen; en till älsklingens och en till min :)
Nu blir det té,  Idol & Heros. Och Sophie Kinsellas "Mina hemligheter".En riktig myskväll! Imorgon ska jag och Lindorna hålla i ett sokratiskt samtal för gruppen; ska bli jättespännande.

Mot bibblan.

Ahh,klockan är bara elva och jag är redan helt slut i huvudet. Har läst hundra sidor ur boken nu på morgonen,har tvåhundra kvar. Sjukt tråkig bok! Tur att jag är "ledig" både idag och imorgon; hoppas på att få boken ur världen idag så jag kan ägna mig åt annat imorgon! Men vi får se. Ska i alla fall iväg till biblioteket snart, där varken dator eller teve kan locka.


Ikväll är det säsongspremiär för Grey's Anatomy - som jag har väntat! Ska över till pappa & co för att äta middag och se på McDreamy,McSteamy och allt vad de heta doktorerna kallas,haha.


Kristallen utanför fönstret.

Haha,jag trivs verkligen här vid the globe som jag & Patrik kallar den. Nu när jag stod & borstade tänderna kikade jag ut för att se vilken färg den hade ikväll. Finare än ever! Men det kryllade av taxibilar och det gick en röd matta utifrån Globen och sen insåg jag att TV3 har sänt Kristallen därifrån och nu är det "rusning" därifrån.
Rätt underhållande att stå och spana efter celebriteter,hihi. 

 image926 image927

Kan inte sägas för många gånger men jag älskar min lägenhet, det är så himla roligt läge!

Seg dag!

Åh hej och hå vilken lång dag! Vad fort man vänjer sig vid korta skolbesök,haha. Idag har jag varit i skolan från nio till fyra. Första halvan av dagen spenderade jag med SA-gruppen för att ha litteraturseminarie + förbereda inför de sokratiska samtal som vi ska hålla i på fredag. Sedan lunch och  jordens mest sega tre timmars-föreläsning. Jag såg tre personer sitta och sova vid olika tillfällen och jag höll definitivt på att bli en av dom,haha. Lite halvjobbigt är att föreläsaren är författaren av nästa bok jag ska läsa..ser inte fram emot det.

Men inget mer plugg idag, nu ska jag njuta av nya Veckorevyn och en bra tevekväll (Idol + Desperate Housewives).


Tankfull.

Usch, Marielle ringde för ett par timmar sedan från jobbet. En av mina favorittanter håller på att gå ur tiden. Man lär verkligen känna en människa när man ses flera gånger per dag, varje dag. Just den här lilla tanten är speciell för mig, jag skickade vykort till henne från Turkiet förra året och vi kom verkligen överens.
Marielle satte på högtalaren i sin mobil och lät mig prata med henne. Hon lät så svag,jag kände knappt igen rösten. Men hon kände igen min och sa att hon saknade mig.

Egentligen har jag inget annat val än att gå dit. Men jag har lite svårt för sådana avsked och jag är rädd att reagera för starkt när jag ser henne. Marielle sa att hon var så mager och ihopsjunken att man knappt kunde se att det var hon.
Nu kan jag inte tänka på annat än att hon ligger där, helt ensam och bara väntar. Tur att jag hade gjort klart läsloggen när hon ringde för som sagt..nu går mina tankar till Irma.

Gulligaste bebistjejen.

Har tagit mig igenom halva boken nu och känner att jag är värd en paus! Jag läser ju mycket om barn och jag är otroligt faschinerad av dem och deras utveckling. Jag följer min lillasyster så mycket jag kan, hon är en fantastisk liten tjej. Jag kan knappt förstå att hon har blivit så stor,så snabbt.

image918 image920  image921 image922 image919 image915

Jag älskar dig,min söta gosiga lilla bebissyster!
(och, såklart mina Camilla & Johan,mina två lite äldre fantastiska syskon!)

Självstudier.

Idag har jag inga lektioner el föreläsningar, men inte är jag ledig för det! Har massor att läsa och förbereda inför litteraturseminariet imorgon. Så har dukat upp med kaffe och ska sätta igång nu. Pust....

Storhandling!

Vilken härlig kväll jag hade igår! Efter middagen begav älsklingen och jag oss in till stan och hamnade på en liten bar vid Centralen. Jättemysigt.

Vaknade inte förrän kl ett idag så det har blivit sen frukost och teve-zappande de senaste timmarna. Nu gick han just och jag ska snart bli upphämtad av min käre far. Vi ska iväg och storhandla för nu börjar lådorna eka,haha.

Update: Sådär ja,då var balansen i skafferierna återställd! Pappa,Johanna & Ellen följde med upp på pizza och nu har dom precis åkt. Så nu har jag fixat té och ska kika på "Ensam mamma söker",hihi.


Badminton & middagsbestyr..

På tisdag har jag och älskligen officiellt varit tillsammans i en månad, men det känns som hur länge som helst! Jag är inte bortskämd med presenter från gamla pojkvänner och blev jätterörd och glad när han hade med sig ett paket innehållandes parfymen "Be Delicious".
Patrik, du är helt underbar & jag är så glad att jag har dig!

image913 image914

Idag var det  då som sagt badminton på schemat och jag förlorade rätt stort! Superkul dock och jag känner faktiskt av lite träningsvärk. Måste komma igång igen, det är en sak som är säker! Hur som helst, eftersom jag förlorade blir det jag som lagar middagen. Han skulle iväg på ett litet ärende och när han kommer tillbaka ska middagen vara serverad tänkte jag. Sen ska vi ut en sväng, och eventuellt möta upp en av hans kompisar.

Nej,nu ska jag ta tag i monsterdisken som har vuxit sig enorm under x antal dagar,haha..

Myskväll.

Skiljdes från älsklingen imorse,men saknar honom redan! Tur att han är på väg hit nu,hihi. Vi ska ha myskväll och laga mat & gosa. Imorgon ska vi spela badminton!  Har inte gjort det på flera år, men minns att det var kul & att jag var rätt duktig på det! Så det kan nog bli en spännande match :)

Vi hade redovisning av våra lärarintervjuer idag, det gick toppenbra. Jag skulle agera lågstadielärarinna och hade glasögon på nästippen och stram hästsvans,haha. Jätteroligt!


What a day.

Jises, om igår var en ineffektiv dag är idag rena motsatsen. Vaknade kl sju av mig själv, åt frukost och...storstädade lägenheten! Ingen aning om vart den energin kom från men så otroligt skönt att slippa röran.
Sedan satt jag mig och läste 300 sidor socialpsykologi och nu är jag precis klar med läsloggen till boken. Härligt att få så mycket gjort och klockan är bara halv fyra!


Så nu är jag definitivt värd lite lugn och ro, men läsningen gjorde att jag fick huvudvärk,haha. Ska nog ta en promenad in till Skanstull och få lite frisk luft senare. Måste växla lite pengar och köpa lite småsaker också. Sen ikväll ska jag hem till pappa, Hanna och Felli för att skriva ut lite arbeten.

Hösten är här för att stanna!

Vilken brist på motivation jag har! Eller egentligen inte,men jag är så trött att jag inte orkar göra något direkt. Inte ens två koppar kaffe har hjälpt, det brukar fungera bra som bränsle. Nej,den här dagen känns väldigt oinspirerande. Var i skolan imorse och redovisade en text, men sen dess har jag inte fått så mycket gjort. Det är dessutom kaos i lägenheten så en rejäl storstädning skulle inte sitta fel, men det orkar jag verkligen inte,haha. Nej, nu ska jag snart iväg in och köpa lite nya block och pärmar för att sedan möta upp Marielle för middag på Rimini.  Invigde stövlarna och "höst-väskan" igår, för ja...nu är ju hösten minst sagt här. Tycker i och för sig den är mysig. Mycket vackra färger utomhus, gosiga koftor och är inte hösten en av de mest romantiska årstiderna? 

 

image908image910

 

Jag och Hartman.

Idag befann jag mig i skolan kl nio för att sammanställa våra lärarintervjuer. Det tog lite tid men vi blev himla nöjda med resultatet och vår redovisningssätt...! Åt lunch i Kårrestaurangen som jag inte besökt tidigare. Jättegod,trevligt och billigt!

image907

Men nu kurrar magen igen så jag har gjort lite(?) middag..avis på mitt middagssällskap?

0-0.

Vart tog den här helgen vägen? Igår åkte jag hem till älsklingen och fick för första gången se hur och vart han bodde! Framåt kvällen kom två av hans kompisar över på middag som han lagat och sedan rullade massor av vänner till honom in för att se matchen....
När alla hade gått satt vi på balkongen och myste och det var underbart. Han är underbar :)

Idag när jag kom hem blev det middag och plugg ända tills nu då jag har förberett med té inför "Ensam mamma söker" och of course, Bridget Jones. 

Pluggis.

Jises vad svårt det var att komma upp imorse! Halv sju ringde klockan och det var bara att skutta upp. Iväg på seminarie och lunch med ett par tjejer i gruppen.
Nu är jag hemma och ska läsa ett par timmar; "Det sociala livet i skolan", den verkar intressant. Ikväll skulle jag ha gått på kårfesten tillsammans med några från klassen men alla kände sig så trötta så det får bli en annan gång. Istället blir det myskväll hemma hos mamma!


Heros.

Vaknade och mådde fortfarande illa...och gör det ännu! Usch,kan jag ha ätit nåt dumt? Hur som helst, kom precis hem från att ätit middag med Kajsa vid St Eriksplan. Är så trött och ryggen värker så nu ska jag se klart på Heros och sedan stupa i säng. Natti natti!


Exotic Affairs.

image905


Seminarie imorse och nu ska den här soliga dagen spenderas inne, med datorn och diverse inlämningar. Inte helt kul, så jag får pigga upp mig med  
Malacos Truly Juicy och kaffe.


Coffee!

Igår efter mötet med SA-gruppen åkte jag mot tandläkaren och en,vad jag trodde,kontroll. Men nej, det togs sprutor och tandköttet öppnades upp! Tydligen hade benet åkte upp så hon skulle försöka dra tillbaka det. Ni hör ju själva,haha. Men efter den pärsen kände jag mig så mör att jag åkte hem direkt..Patrik kom över och vi myste och åt pizza och tog det lugnt. Kände mig allt annat än fräsch,men det gick ju bra ändå,haha. Så imorse tvingades vi upp tidigt eftersom han började halv nio...
Jag hade föreläsning 9-11, lite småseg dessvärre, så jag satt väl mest med tankarna på annat ;) Efteråt kort SA-möte med nya tjejen i vår grupp,hon verkar schysst.

Nu sitter jag här och skriver och dricker litervis med kaffe. Är så trött, men har så mycket att göra. Kommer nog få en del gjort idag, har redan kommit en bra bit. Sedan om ett par timmar ska hem till pappa för att skriva ut en massa tjox och passa på att äta sushi och gosa med Felli när jag ändå är där :)





Nej,back to work...


Himlen brinner.

När jag satt här vid datorn märkte jag att hela lägenheten blev rosa och när jag tittade ut genom fönstret såg jag att himlen var helt fantastiskt vacker. Så vacker att jag var tvungen att ta kort..det ser ut som himlen brinner.

image904


Nu har jag gjort te och smörgås och sitter och kikar på "Ensam mamma söker" i väntan på Hitch. Blir en jäktig dag imorgon, klockan nio ska jag vara i skolan för att möta upp tjejerna i SA- gruppen. Sen fick jag en påminnelse idag om att jag ska vara hos tandläkaren imorgon, hade jag helt glömt.
Men som sagt, nu ska jag koppla av och ha en lugn kväll.

Slappisdag.

Eftersom jag idag både är bakis och förkyld blir det mysdressen ooch sockor hela dagen. Egentligen skulle jag inte vilja lämna lägenheten, men jag måste till ICA och köpa schampo & fylla på kylen. Sen ska jag njuta av Grey's Anatomy och kyckling med tomatsallad! 
Kanske ska unna mig lite glass till halsen också?


image902 image903

Utgång ikväll..eh.

Vilken otroligt tråkig kväll jag hade igår efter att mamma åkt, och dagen har varit som en förlängning på denna. Har inte gjort mycket mer än plugga, städa lägenheten och tittat på teve. Jag kommer få panik om jag ska spendera ännu en ensam kväll här så jag och Ida ska ge oss ut på stan. Har blivit bra mycket bättre, den enda som stör mig nu är egentligen att min röst kraxar rejält. Vissa ord försvinner och halsen värken,men är man partysugen så är man! image901


 



















Update:
Jättetrevligt - men eftersom jag legat sjuk och inte fått i mig sådär jättemycket mat tog de där ölen mer än jag hade velat. Och det känns idag kan jag lova,haha.