Min dag.

Så har vi kommit igång med andra kursen,den alla säger är den tråkigaste: Kultur & Kulturanalyser. Ja,vad ska jag säga, klassen verkar väl okej, läraren lite förvirrad och litteraturen boring. Haha. Men men,ska nog ta mig igenom den.  

Dagen har mest spenderats drickandes latte.  I förmiddags åkte älsklingen och jag in till stan och myste på ett café och därefter traskade jag vidare till nästa.  Mötte upp min nya grupp för att lära känna varandra lite och prata ihop oss. Vi ska ju jobba tillsammans i tio veckor så det är bra att få fram en trygghet i gruppen. Men det verkar vara vettiga och schyssta människor. Lite kul dock att en kille från klassen under mig i gymnasiet kom i samma grupp som jag,haha.

Nu sitter jag på K-gatan, har ätit middag, lekt med syster och sett Gyrey's Anatomy. 
Imorgon blir det till att läsa kurslitteratur, lika bra att sätta igång och få det gjort känns det som,haha. Sen mot kvällningen ska jag tillbaka hit och sitta barnvakt till lillstumpan.


Lunch+ böcker.

Jises,vad bakis jag var igår. Älsklingen blandade alldeles för starka drinkar,haha. Men, vi hade mysigt ändå; gick på långpromenad & hyrde film. Mys.

Idag träffade jag en gammal gymnasiekompis för sushilunch. Hon har läst samma kurs som jag börjar imorgon och lyckliga jag har fått låna hennes kurslitteratur. Där tjänade jag många hundralappar!


image999

Mysfredag.

Igår var jättemysigt, älsklingen och jag åkte först till min skola (jag klarade kursen!) och köpte därefter lite picknick som vi tog med till Djurgården. Promenerade runt där och satte oss och fikade. Hösten är verkligen vacker!
Efteråt åkte vi, rätt kalla, hem och drack té & kollade på film.

image997 image998

Jag sov hos min kära mamma igår, mkt trevligt! Imorse tog vi en långpromenad på en och en halv timme och nu sitter jag och längtar efter en varm dusch. Eller kanske till och med ett bad. Är ganska nedkyld och dessutom sugen på lite minispa här hemma...

Ikväll kommer Patrik över, vi ska laga middag och dricka vin. Han har lovat att blanda drinkar också,det ses fram emot,haha. Sedan ska vi gå ut,tänkte vi. Jag har inte varit ute på jättelänge så det ska bli roligt!

Glamours smygläsning med syster.

image993 image994
image995 image996


Vilken trevlig kväll! Syster och jag gick en promenad,åt middag och vandrade mot Gallerian och Glamours smygläsning. Massor med tjejer från tidningen, DJ, snackbar med naturgodis och Brämhults juice och 20% off på hela Vero Modas sortiment! Camilla och jag stannade ganska länge, gick runt och kollade, lyssnade när Jonna & Hulda talade om höstens/vinterns trender. Slutade med att syster köpte ett silvrigt jättesnyggt skärp, en vit polo och benvärmare. För min del blev det en grå klänning & grå benvärmare. (..och efter en snabbis på Åhlens, även Kisbys torrschampoo som jag är sjukt nyfiken på).Jag är ju student så det fick räcka så. Dock vi vi hem varsin goodiebag med bland annat örhängen, strumpbyxor,tidningar och lotion från Calvin Klein.

Nu är jag trött,ska lägga mig och läsa Glamour,haha.
Hur som helst, imorgon är det nya tag, då jag ska träffa min vän Moa. Simma & luncha.
Och mot kvällningen ta med min kära pojkvän för att storhandla,haha. Vuxenpoäng eller vad?

Mingel + middag..

image990 image991 image992


Nu ska jag iväg och äta middag med lillasystern min.
Sedan ska vi kolla in Glamours smygläsning & Vero Modas nya kollektion,
kanske shoppa lite till förmånliga priser?! Och sedan snabbt till K-gatan.
För vad är snittar och champagne i jämförelse med Grey's?! =)

SATC-race på en onsdag..vardagslyx!

Gensvaret gick jättebra! Skönt att kursen är gjord,bara hålla tummarna att jag har klarat den också,haha. Får se på fredag!
Efter skolan gick jag en liten promenad och hittade dessa två söta "mysmorgonkaffekoppar" till mig och älsklingen :) Köpte även en svart väska seconhand. Ibland är det skönt att ha båda händerna fria när man går på stan!

image986 image987

Det var mkt trevligt att träffa Kajsa och eftersom vi var i Vasastanskrokarna beslöt jag mig för att titta förbi K-gatan. Jättemysigt med lillfjonken, titta på teve och pusta ut efter min första avklarade kurs. Nu kom jag precis hem, och ska fortsätta slappande framför SATC. Har sjuk mensvärk så det ska bli skönt att ligga på soffan ett par timmar.
Ska möta syster för att äta middag och gå på Glamours smygläsning senare!

Gensvar på portfolion!

Sitter här med en kopp kaffe och ska iväg till skolan om en timme.
Hela igår var konstig,men tack och lov tog sig älsklingen tid att vara med mig. Vi satt på en mysig uteservering vid Stureplan och myste under en filt. Jag blir verkligen lugn av honom och han är så bra för mig :)
Efter detta åkte vi hem, han lagade middag, och vi kollade på min vän Marielle som var med på Identity på femman.

Nu som sagt, ska jag iväg och ha gensvar på min portfolio inför klassen. Tror dock att det kommer gå bra,men lite läskigt är det allt att någon annan har granskat det man skrivit. Innan detta ska vi ha picknick i klassrummet för nu är det sista gången vi är samlade i klassen.
Direkt efter åker jag till St Eriksplan för att träffa Kajsa och äta middag. Och sen hem till Desperate Housewives och njuta av vetskapen om att jag har två hela lediga dagar framför mig!

Lägenheten :D

Vilken superhelg detta har varit, och den är inte ens slut än!
Jättetrevligt att få träffa Patriks föräldrar i fredags, vi var på ett grekiskt ställe på söder. Jag älskar grekisk mat! På lördagen skulle älsklingen till jobbet och jag skulle bli upphämtad för att åka till IKEA. Jag köpte hyllan jag kikat på, en skohylla och lite småsaker. När vi var klara där åkte vi hem till mig och fixade och fixade och fixade...har flyttat om lite och så,blev så himla fint! Jag älskar som alla vet min lägenhet i vanliga fall men just nu är den i sån ordning och så städad att kärleken är total,hha. Har tagit lite kort så nu får se hur fin den är/blev:)
Är btw lite inne på att köpa
denna tavla att ha över matbordet. Vi får se...

   
image984image982

image983image985 image981

Sedan åkte vi till K-gatan och gick på en jättemysig italiensk restaurang. Ellen skötte sig så bra :) Sen blev det senaste Beck och godis i soffan. Kändes som på den gamla goda tiden! Hur som helst,nu har jag kommit hem och ska plugga lite innan jag får fikabesök. Morfar,mamma & mina två fastrar. Sedan skulle vi visst ut och äta...blev mycket restaurang den här helgen men inte mig emot!

Kattdrömmar.

Jag har ända sen tanken på att flytta hemifrån varit inställd på att skaffa en egen liten kattunge. Men min kära familj har fått mig på andra tankar. Att en katt inte kan vara ensam så mycket? Att min etta är för liten? Att det är mycket jobb?

image978


Idag mötte jag upp fem tjejer från klassen för lunch/fika och då nämnde jag min lilla dröm om en misse. Allihopa, både de som själva har katt och de som inte har, sa då till mig att katter klarar sig bra länge själva om jag nu skulle behöva vara i skolan en hel dag ibland. Eller sova över hos någon. De sa att en innekatt klarar sig på små ytor så länge de har en klösbräda, någonstans att sova och lite såna saker. Alla nästan tyckte jag var konstig som inte hade införskaffat mig en liten gose eftersom det är någon jag verkligen vill. Jag älskar, och har alltid älskat katter. När jag var liten försökte jag odla kattungar på mattan,haha.
Så med andra ord, detta ska jag ta mig en funderare på. Vore ju helt fantastiskt att få en liten Snuttan att rå om!

Ikväll ska jag ut och äta med Patrik och hans föräldrar.
Ska bli jättetrevligt och spännande att få träffa de som jag har att tacka för världens finaste kille :)

Äntligen klar!

NU är jag äntligen klar med både portfolion och hemtentan! Härligt eller härligt? När älsklingen gick vid halv åtta somnade jag om en timme och sen har jag kört på och nu äntligen är jag klar. Så, nu blir det taco-lunch(resterna från igår) och kika på ally mcbeal-boxen. Sen kanske jag tar en tur på stan, måste köpa nåt som stärker naglarna. Mitt nya projekt är nämligen att få fina naglar =)
Ikväll ska jag hem till Ellen & Hanna för att skriva ut arbetet(jag har inte word...) och gosa. Imorgon blir bär det av till skolan för att lämna in arb och sen "firningsfika" med några från klassen!



Mysonsdag.

Imorse innan frukosten var jag ute på joggingpromenad i ca trettio min. Jätteduktigt av mig själv,men jises vad jag var slut efteråt. Nu,ett par timmar senare, värker mina ben värre än någonsin. Men detta motiverar mig bara ännu mer att fortsätta! Annars har dagen gått åt till att plugga och nu har jag fått examinationsarbetet klart.

Ikväll blir det myskväll, älsklingen kommer om nån timme så jag ska sätta igång att göra tacos nu. Så det blir mumsande på det, mysa med honom och se på Grey's Anatomy. Lovely.


Ett misstag..

Nu kommer jag bli ganska privat, men jag vet att det inte längre är så många förutom mina närstående som läser bloggen. Och jag är så frustrerad nu..

För cirka ett år sedan blev min ulcerös colit förvärrad och cortisonet hjälpte inte längre, så att jag var tvungen att ta en ny,starkare medicin vid sidan av mina vanliga. Den här medicinen kallas
azatioprin och är som sagt en väldigt stark medicin som kan påverka andra organ i kroppen. Därför går jag och tar prover varje månad.
Hur som helst, i somras ringde en sköterska upp mig och meddelade att mina värden var katastofalt dåliga och att någonting måste göras. För ca en månad sen hörde sig en läkare av sig (inte min ordinarie- fråga mig inte varför..vet knappt vad hon heter) och sa att på grund av mina väldigt dåliga värden bör jag omedelbart sluta med azatioprin. Så givetvis gjorde jag som läkaren meddelat.
Idag fick jag efter mycket om och men kontakt med min ordinarie läkare som förklarade att det hade skett ett misstag. Att proverna visade så lågt var på grund av min leversjukdom och hade inte alls någonting med medicinen att göra. Jag fattar inte hur det kunde hända? Hon är min läkare,hon vet min bakgrund och hur min kropp fungerar och jag förstår inte hur helt plötsligt hon kan ge ansvaret till någon annan som inte har koll på vem jag är. Hon sa dessutom att hon blev jättearg när hon insåg misstaget och har pratat allvar med sköterskan. Eh?
Jag har mått sämre sen jag slutade med medicinen, såklart, och nu ska jag börja trappa upp den. För till saken hör även att man i normala fall kan varken börja eller sluta med den abrupt. Jag har länge funderat på att byta läkare och det känns nästan som att det är dags nu. Jag vet att alla kan göra misstag, och vi är bara människor. Men jag har haft den här sjukdomen i tolv år och det har aldrig varit så mycket problem och ovisshet som när jag blev tilldelad min nuvarande läkare.


Studentkocken Malin =)

Idag har jag haft den här kursens sista föreläsning, om specialpedagogik. Kom hem för en timme sen, tog tag i monsterdisken och åt lunch. En av sakerna jag lärt mig är att man som student med eget boende måste ta vara på allt, därför gjorde jag storkok av rester häromdagen. Det blev faktiskt jättegott, krossade tomater med makaroner, kikärtor,champinjoner och vitlök.

image976




 











Nu är det dags att göra klart det sista på portfolion och finslipa på examinationsarbetet.
På fredag ska det in, så jag är "ledig" fram till dess.

Min söndag.

En tråkig & regning söndag som denna har älsklingen och jag först spenderat på en kinarestaurang och sedan i biomörkret. "Supersugen" såg vi, och den var verkligen en rolig & lättsam film,haha.


Nu ska jag försöka förbereda föredraget imorgon lite och sen dricka té framför "Ensam mamma söker".

Rastlös & trött!

Ahh,någon som har ett mirakeltips mot trötthet & huvuddunk? Jag vill vara pigg idag,så jag försöker förneka hur hängig jag egentligen är efter gårdagen. Har försökt få tag på nån att hänga med idag, shoppa eller fika eller vad som helst,men alla verkar upptagna på eget håll.  Så, det kanske blir en slapparlördag ändå. Kanske tar en promenad i min ensamhet,haha.

image974

Ska ju träffa älsklingen senare, men jag vill göra nåt NU!

Tjejkväll!

Vilken kväll! Camilla, Therese, Lindorna & jag åt först massor med god mat & drack massor med vin på en restaurang vid Odenplan. Var verkligen trevligt, och ljudnivån bara steg,haha. Vi beslöt oss för att gå vidare till Snaps, där vi drack ännu mer vin och teguila-shottade! En riktig tjejkväll! Blir roligare när alla har pojkvän och man kan utesluta "raggande" och bara dansa och ha kul. Vilket vi verkligen hade. Måste göras om flera gånger!

image973

Tjejmiddag.

Härligt med fredag! Åkte till skolan men pga av olika missöden var det till slut bara Linda och jag där, och då var det ju ingen idé att öva på föredraget. Så,vi satt & pratade en stund och åkte jag hem igen. Lite synd med tanke på hur mysigt det hade varit att ligga kvar i stoora sängen med älsklingen istället för att jaga upp kl sju!

Jaja,har fått mycket gjort i alla fall. Och nu ska jag snart iväg och äta middag med ett par tjejer från klassen. Verkar bli utgång på det, i alla fall för mig och Lindorna :) Ska verkligen bli jätteroligt!



 

image971 image972


Duktig Malin!

Åh,vad jag är duktig. Har suttit med examinationsarbetet sen kl nio och är nu klar med grunden.  Ska ta med den till skolan imorgon och kolla lite med tjejerna om vi uppfattat lika.
Så då är frågan, vad ska jag belöna mitt slit med? Tänkte ta en promenad med mina nya ipod som sällskap,men upptäckte att jag glömt min halsduk hos pappa. Känner mig dessutom lite frusen så det blir nog ett varmt bad istället. Och ett par avsnitt av Ally i soffan kanske?

Ikväll kommer älsklingen hit, han har typ laddat ner gårdagens avsnittet av Grey's som jag missade till förmån för Gwen :) Mysigt!

Gwen Stefani.



image968 image969

image970

Åh åh åh. Konserten var helt fantastisk!

Äntligen är den här!

Vad du är välkommen mina nya lilla rosa älskling! Känns lite ovant med en sån tunn och lätt sak,men det ska jag nog vänja mig vid. Ally McBeal-boxen var efterlängtad den med,ser fram emot många slappardagar framför den!

image965


Usch,håller på att bli sjuk,så nu sitter jag här med min stora kopp fylld med ingefärsté och hoppas på att friskna till lite till ikväll! Kajsa kommer över och äter vid fem och sen går vi (typ två steg) till Globen och GWEN! Ska bli sjukt kul,hon är verkligen grym! Måste ladda kameran...

Men nu ska jag sitta med examinationsarbetet och försöka få lite bukt på det. Linda ringde nyss och var totalförvirrad och tyvärr kunde jag inte hjälpa så mycket,haha..men men,kanske går bättre när man kommer igång!

Min helg.

Då var den här helgen till ända, kändes som den nyss startade! Har inte hunnit plugga någonting så den här veckan blir nog rätt tuff. Examinationsuppgiften har lagts upp nu, och den lär ta upp en hel den tid.

image959 image960
image963 image964


Hur som helst har helgen varit kanon, hade jättemysigt på landet med pappa,Johanna och Ellen. Lagade hamburgare, tittade på Idol och åt godis. Igår tog vi en promenad inne i Norrtälje, jag fick värsta julkänslan!
Sen tog jag bussen till stan och åt middag med älsklingen. En av hans kompisar fyllde år så vi åkte in till stan för att träffa dom. Det blev en jätterolig kväll med massor av dans,hihi.
Enormt sega låg vi och drog oss i sängen till halv tre,haha! Jättemysigt att bara ligga och mysa, sova lite & prata lite om vartannat. När vi väl tagit oss ur sängen sprang älskligen ner och köpte pizza som vi åt framför reprisen av Grey's Anatomy. En otroligt perfekt bakisdag!

Så nu blir det LITE plugg, sen superteve med Top Model & Ensam mamma söker. Och té såklart :)

Gääsp..trött torsdag.

Har jag världens finaste älskling eller vad? Vi tog en promenad till Slussen efter sushin när han drog in mig i en blomsteraffär och köpte två stora,fina rosor. Snacka om spontan romantik, jag älskar det!
Han sov över och vi kom ur säng alldeles för sent så jag tog sällskap med en stor Pressbyrån-kaffe till filmvisningen i skolan.


 

image958


Åt kina-lunch med Marielle och har nu kommit hem. Borde städa men det orkar jag inte...har dessutom ton att plugga så det är väl lika bra att sätta igång...gäsp. Imorgon är det i alla fall fredag och då ska jag till landet!

Nyp- Ellen!

image957
Det gick jättebra att vara barnvakt igår. Jag vet inte om det är Ellens sätt att visa kärlek med ett antal nyp fick jag mig också...och jag lovar,hennes nypor är riktigt hårda!

Idag har jag lett ett sokratiskt samtal helt själv och det gick jättebra. Himla roligt är det också! Jag och åtta tjejer till ur klassen gick och fikade efteråt & bokade in en klassträff nästa fredag. Ska blir så tråkigt att splittras när nästa kurs börjar. Men ska bli så roligt att få komma ut på praktik, speciellt nu när jag fått reda på att jag hamnat i mitt förstahandsval, Norrmalm!

 Nu ska jag snart iväg och äta sushi med min Patrik och sen rusha hem till Grey's!

Delfiner runt handleden.

Kom just hem till lite vardagslyx i form utav nya Veckorevyn och delfinarmbandet från KyssJohanna.se som jag suktat efter så länge att jag var tvungen att ge efter,hihi. Och det var nästan finare i verkligheten!
Nu ska jag finslipa lite på mitt sokratiska samtal som jag ska leda imorgon, läsa Veckorevyn och ta det lugnt. Senare i eftermiddag ska jag över till K-gatan för att vara barnvakt till skruttan. Och se Desperate såklart!


image955image956
 

Mormor.

Idag för ett år sen flög min lilla mormor upp till himlen. Ett helt år av smärtsam saknad och tomhet.
Ett helt år har gått men jag har fortfarande inte förstått. Jag har inte varit i Småland (med undantag begravningen) för att jag inte klarar av att se sanningen. För i min egen lilla värld finns du kvar där i huset, och lagar köttbullar, vattnar blommor och myser omkring. Som om ingenting har hänt och som om allt är som det ska.

Min kära älskade mormor, du försvinner aldrig någonsin. Du finns med mig varje stund,varje sekund.

image954



"nothing left but memories
sorrow and grief, in the air that I breathe
so much pain that I can't hide
I wanna try, but the tears never dry..."