Praktik.

Pust! Andra dagen på praktiken och jag är helt färdig! Det tar på krafterna att underhålla små tvååringar sju timmar per dag,haha. Men söta är dom. En av pojkarna tyr sig jättemycket till mig och har visst aldrig varit kramig och så mot någon innan. Hans mamma sa att han inte ville gå till dagis imorse men när hon sa att jag skulle vara där ändrade han sig! Hihi.

Så veckan fortsätter med genusobservationen på dagiset, imorgon blir det Grey's på K-gatan & på torsdag ska jag träffa älsklingen. Mina syskon fyller arton idag så på fredag har pappa bokat bord på Cliff Barnes för oss
& älsklingen
. Får se om det kanske blir en utgång på det?


Thailand bokat!

Nu har vi bokat resan!
Om ca två månader, den 1 februari, åker älsklingen och jag till Thailand!




Det ska bli helt fantastiskt & det finns ingen jag hellre
skulle vilja åka dit med än min underbara,älskade pojkvän!

Natti

image1027


Godnatt från mig och en julfin Globen med pyntad gran på toppen!

Pinsamt!

Sitter och tittar på Lyxfällan...handlar om en familj som blir ruinerad pga av deras söner som "äter dem ur huset". Killarna är 21 & 24 år gamla, har heltidsjobb men betalar inte en krona till sina föräldrar! Deras flickvänner verkar dessutom praktiskt taget bo där också. Varför gör föräldrar så mot sina barn och varför vill inte "barnen" bli vuxna? Hur kan man ens vilja bo hemma när man är 24 år gammal? Hur fungerar det?   Varför dra sig för att starta sitt eget liv? Låta mamma tvätta kläderna till två vuxna killar..Näe, precis som dom sa, "dags att lägga undan nappflaskan" lixom.

Så sjukt himla pinsamt!

Barnrättsdagen.

Barnrättsdagen idag och min dag är fylld med olika föreläsningar från kl nio till tre. Så, kaffedags!




Update: Så var den dagen över! Många intressanta föreläsningar, bland ifrån clownen Manne(utan clownkostym). Märta och jag tog en promenad vid lunch för att få ork till ännu mer föreläsningar och vid tre var man ganska mör. Så nu har jag skrivit klart min observation och försöker memorera min del av redovisningen till imorgon!

Iväg!

image1026Fy sjutton vad trött jag är! Har varit världens liv i huset, med dunkar och skrik o smällande i dörrar hela natten. Har legat som på nålar och väntat på att få dörren insparkad.

Nu ska jag till Studentpalatset och förbereda inför fredagens redovisning. Ska unna mig en stor kaffe från Expresso House - bästa kaffet, och det är jag värd efter den här natten!

Ska försöka fixa lite födelsedagspresenter idag också; både syskon och pojkvän fyller innan jul.






Seg måndag.

Idag har varit en riktigt långsam dag. Var först på en, visserligen intressant stundtals men annars seg föreläsning. Föreläsaren körde på en halvtimme extra så vi fick småspringa till klassrummet för att ha seminarie. Där pratade vi genus, etnicitet och sexualitet i tre och en halv timme.

Kom hem vid tre och har pluggat och pluggat och varit duktig. Nu ska jag göra té och titta på Andra Avenyn för det finns inget på teve den här tråkiga dagen. Sen ska jag väl sova eller nåt,haha.

Till världens finaste pojkvän på vår dag!



"If I had to live my life without you near me
The days would all be empty
The nights would seem so long
With you I see forever oh so clearly
I might have been in love before
But it never felt this strong

Our dreams are young and we both know
They'll take us where we want to go
Hold me now, touch me now
I don't want to live without you

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
The world may change my whole life through
But nothing's gonna change my love for you"

Vinterns första förkylning?

image1025Nej, det här var ju inte så bra! Tur att jag inte gick ut igår, och tur att det inte fanns jobb - för imorse vaknade jag upp med en hals som både värker och är svullen. Definitivt förkylningstecken. Så idag blir det till att  gosa in mig i min stora fluffiga morgonrock, ligga på soffan och se på gamla repriser, film och dricka ingerärste i mängder.

Jag har absolut inte tid att bli sjuk!



Ut i kylan!

Sådärja,nu har jag varit duktig! Är klar med både redovisningen & den individuella uppgiften, så nu ska jag bara finslipa lite under veckan. Underbart.

Hade varit underbart att ha myskväll med älsklingen eller någon kompis ikväll men alla verkar busy på sitt sätt. Jag skulle egentligen ha gått ut med PEP-klassen ikväll men vi bestämde oss för att skjuta på det tills fler kan följa med.

Men men,får ha myskväll med mig själv. Är trött och bävar inför att ge mig ut i kylan men ska ändå kila iväg till ICA och köpa lite cola light och godis. Och förhoppningsvis piggna till lite.

image1023 image1024

Update: Beslöt mig för att göra kvällen extra mysig och göra fullkornspizza. Nu sitter jag och tittar på Djävulen bär Prada och äter JamJam-godis med massor av tända ljus i lägenheten...härligt.

Plugga & städa & joxa..

Jag har världens bästa älskling! Igår hade han köpt med sig blommor och mat och var extra underbar! Han hade köpt biljetter till premiären av Saw IV- jättebra var den! Sen gick vi till vår lilla stammisbar och satt där en stund för att sen åka hem och mysa. Heelt lovely kväll,verkligen.

Idag jobbar han så han åkte för nåra timmar sen och jag har varit duktig och storstädat! Nu ska jag fortsätta vara duktig och skriva en massa på min observation. Ikväll ser ut att bli en riktigt lugn en, kanske kollar på Djävulen bär Prada som jag fick i torsdags.


image1022

Nej,back to work!

Biokväll.

Idag har jag pluggat en massor, varit och tagit blodprov, köpt vin och hejat på Marielle. Min kassa börjar eka nu, så jag pratade med samordnaren som bad mig ringa på måndag för att planera kommande helger. Tråkigt,men nödvändigt.

Hur som helst, nu ska jag plugga lite till för snart kommer älsklingen. Haha,han är så gullig. Jag älskar skräckfilmer och ser fram emot att få gå på premiären av "The Saw IV" ikväll dit har fixar biljetter.  Var dessutom längesen jag var på bio!

Min mysiga dag.

Idag har varit en otroligt mysig dag. Började med att sova ut, gick upp kl nio och drack kaffe. Satt och skrev på min observariton och har nu kommit halvvägs. Otroligt skönt!
Vid kl ett mötte jag Märta,Jonas & Stina vid Studentpalatset för att arbeta på vårt gemensamma arbeta. Träffade på en gammal klasskompis som jag inte sett sen avslutningen i nian där!

När vi var klara där gick jag till Hanna & Ellen och lekte ett par timmar och åkte därefter mot Fridhemsplan för att möta upp min andra syster. Vi åt middag och sedan bar det av till eventet SoFashion Rookies för att lyssna på trendsnack och äta snittar. Fick med oss en påse med pressmaterial, en stylist guide och annat.
Nu har jag precis kommit hem, gjort te och ska lägga upp fötterna.

image1021




Cavalli- klänningen!

Här är Cavalli- klänningen och ringen! Jag älskar klänningen, den görs inte rättvisa på korten. Sjukt skönt också i 100 % silke. Kommer nog inte sälja den än...måste ta mig en funderare om jag har råd med den :) Ringen var riktigt stor blingig, riktigt cool faktiskt. Så jag är mer nöjd än jag trodde!


image1017 image1018 image1019

Nu är det snart dubbelavsnitt av Grey's Anatomy. Vilken fin onsdag detta har varit!
 

Middag.

image1016

Klänningen har kommit! Ska visa sen,men...ja,den är ljuvlig.
Nej, nu ska jag äta pannkakor och dricka jordgubbssaft.Åratals sen!


Astrid Lindgren, 100 år.

Onsdag den 14 november idag och om Astrid Lindgren hade levt hade hon fyllt hundra år. Hade mer än gärna spenderat dagen på Junibacken, jag älskar verkligen alla figurer hon skapat.


Hon är en riktig förebild för mig, ett av mina mål i livet är att skriva en barnbok.

Shopoholic goes movie.

Juste..dagens lovely överraskning:
Shopoholic-böckerna ska bli film, med premiär beräknad till nästa sommar! Ryktas att Isla Fisher ska inta rollen som Becky. Hade hoppats på Kate Hudson eller Rachel McAdams.

Åh,vad spännande det ska bli,älskar den bokserien!

Early Winter.

Idag har jag haft ett litet möte med SA, läst om klass och genus och tvättat. Nu sitter jag och äter clementiner och läser nya Veckorevyn i väntan på älsklingen.
Mystofflorna är på för nu är det riktigt kallt. När blev det vinter lixom?

image1014 image1015

Lokalfika.

Segt seminarie idag, har dock fått lite mer klarhet i vad första momentet ska innehålla och det känns lättande. Slutade ett och hade egentligen föreläsning kl tre, men faktiskt så kände jag att det var viktigare att komma igång med viss litteratur än att först sitta i skolan två timmar och sedan lyssna på "Digital kompetens". Ibland får man prioritera och jag har faktiskt inte skippat en enda föreläsning sen jag började! :)

Nu ska jag in mot Kungsholmen och möta Kajsa på Lokal och sedan till pappa och co. Har bebisabstinens!


Reashopping.

Åh,lördagen blev helt lovely. Träffade som sagt Marielle. Vi åt sushi och rea-shoppade i Ringen. Jag blev helt till mig när jag såg EN klänning jag spanat på sen i somras, i rätt storlek och everything, för 49:-! Heelt lovely. Köpte även myskläder i form av en lång t-shirt och gosiga ullsockor. Och ett otroligt sött halsband i form utav en delfin och en "diamant". 15:-,haha.


image1008 image1009 image1010 

På kvällen åt älsklingen och jag middag hos min mamma och mina syskon. Jättemysigt och roligt att visa honom vart jag bodde för måånga år sen,haha. Den här dagen dock, den bara försvann. En  promenad till Globen Centrum, repris av Grey's och vips var älskligen tvungen att åka hem. Tomt här nu...buhu.

Nej,nu är det sängdags. Imorgon är det redovisning & föreläsning. Sedan möta Kajsa på Lokal och sen kanske hem till K-gatan. Ciao!


Lördag.

Gårdagen var väldigt trevlig; det blev inte såå mycket alkohol vilket resulterade i att jag faktiskt mår bra idag. Däremot mycket skvaller och skratt! Träffade på en finsk kille på vägen hem och Ida och jag sjöng "Sådär som Mumin" ända till Gullmarsplan,haha.

image1006 image1007


Idag ska jag iväg förbi Marielle en stund. Sen ska jag kolla in lite saker till hemmet och ikväll ska Patrik och jag på middag hos min kära familj. Ska bli trevligt!


Planen.

Okej,det är nu bokat party ikväll.  Gruppern ska jag möta halv fem vid Vasaparken och vi lär väl inte vara klara förrän kl sex. Ska möta Ida halv nio vid Fridhemsplan. På två och en halv timme ska jag alltså hinna åka hem, göra mig iordning, äta middag och åka tillbaka. Haha,det går inte ihop. Tar ju iaf fyrtio min att åka hem därifrån.

Så det blir möte med gruppen och därefter middag på K-gatan. Tar med mig min lila bag fylld med vad som behövs för att förvandlas till partyprinsessa,haha. Sedan tar jag mig på nåra minuter till Ida, som jag för övrigt inte sett på ett tag. Lär bli en hel del skvaller och drinkar! Lovely!

image1004image1005

Igår satt jag och knåpade med hemmagjord sk fransk manikyr. Gick sådär, himla svårt att få det jämnt!
Nu ska jag göra lite lunch. Ciao!


Haha,ännu mer Cavalli...

Nu har jag precis fått i mig mitt morgonkaffe- sen eller vad! Men, jag har en ursäkt faktiskt. Satt 23.59 (när Cavalli-kollektionen släpptes på HM:s hemsida) och skulle kolla kalabaliken plus kämpa för ringen. Först kom jag in, men sedan visades bilden nedan så fort jag uppdaterade sidan. Likadant hände på förra årets Victor & Rolf-kollektion. OTUR!
Men helt plötsligt kom jag in (efter att ha försökt 24325 ggr) och då fanns nästan allt där! Kanske hade många gett upp? Hur som helst kunde jag inte låta bli zebraklänningen, vet att jag skulle ångrat mig om jag lät bli när jag hade chansen. Kollade på blocket nyss och där säljer många den för 1000 kr mer än jag betalade så den ska nog gå att bli av med i allra värsta fall.  Men...en Roberto Cavalli-klänning kommer passa så fint i min garderob. Nu är det bara att vänta till v 46 - längtar!


image1002

Idag blir det plugg. Kl halv fem ska jag möta min SA vid Vasaparken. Hoppas det inte tar allt för lång tid eftersom jag eventuellt ska gå ut med Ida ikväll!

Cavalli trots allt.

Haha,vad dålig jag är. Entrade "hysterin" trots allt idag, dock hängde jag inte på låsen! Åkte till stan efter föreläsning i skolan och kikade lite. Var ju en ganska sexig kollektion med mycket djurmöntrat. Leopard är inget jag skulle vilja klä mig i från topp till tå, däremot tycker jag det kan vara riktigt snyggt med en liten detalj. Som på bh:n jag norpade till mig, helt lagom och jättesnyggt :)

image1001

Nej, nu blir det plugg och mellanmål!

Cavalli.

Igår var jag och hälsade på förskolan där jag ska ha min VFU. Stort och med många barn,men jag ser verkligen fram emot det även om det inte är dagis jag vill arbeta inom. Tydligen anses det vara viktigt att veta varifrån barnen kommer och hur förskolan arbetar ändå.

Har precis kikat igenom kollektionen Roberto Cavalli for HM, men det var inte något som direkt lockade. Skulle i så fall vara
armbandet eller ringen. Men...nej,inga tidiga köer för min del inte.

Har haft en lugn dag idag, träffade SA på ett fik i Vasastan och planerade vårt arbete . Ska ta en promenad till ICA nu och inhandla lite mjölk, fil och frukt, för ikväll ska jag mysa till det med lasagne och fruktsallad.
Och se Grey's Anatomy.

Update: Ändrade mysplaner - älsklingen kommer! Underbart!

Scones,mums.

Hade föreläsningsseminarie idag, sjukt segt. Tre timmars teori- & metodsnack kändes inte så mottagligt tyvärr...Imorgon däremot är det Partnerskapsområdesdag, vilket innebär att vi får veta mer om praktiken och även träffa våra handledare och komma ut i skolorna. Spännande!

Ska träffa Kajsa imorgonkväll, och sen sova över på K-gatan. Möte m SA-gruppen på Ritorno onsdagmorgon så det passar bra.

image1000


Eftersom jag träffade Marielle och åt en rejäl lunch tidigare idag, blev det "bara" té och scones ikväll. Och äppelskivor.

Bebisfilm.



Alla håller ju på och videobloggar nu,så jag tänkte inte vara sämre utan bjuda på en liten bebis-film. Jag var ju barnvakt i torsdags och det här klippet är från den första och enda stunden hon inte gallskrek,haha.

Igår var jag hemma hos Patriks kompis Jonas och åt middag med dom och Jonas tjej. Killarna hade gjort trerätters,riktigt imponerad faktiskt! Söta älsklingen. Sen åkte vi in till stan och satt en stund på ett ställe på Götgatan,men vi var ganska trötta så det blev en rätt tidig hemfärd. Har  haft fika här hemma för några släktingar, helt sjukt att så många inte har sett lägenheter än. Ge mig mer tid!

Nu är det snart teve-tajm. Final i "Ensam mamma söker"! Ska ta en dusch och sätta på té om en stund.

Yoga.

Igår kväll firade vi mammas 47årsdag med tårta och bakad potatis,mums! Imorse var jag och mamma på yoga; helt okej, men kanske inte riktigt min grej. Men som sagt,det var verkligen trevligt ändå!

Nu ska jag snart iväg till Patrik. Det var tänkt att bli en dubbeldejt men vi får se hur det blir. Om inte annat blir det nog middag med hans två bästa vänner. Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!

Babysitter.

Så, nu bär det snart iväg tillbaka till K-gatan. Åt lunch med pappa idag i innan han trixade upp en hylla där jag nu har skrivare & skolpapper/ - böcker. Jätteskönt att få undan skrivaren från golvet,där den stått innan,haha.
Iaf, kvällen kommer alltså bestå av sushi och en förhoppningsvis glad och snäll bebis. Och imorgon ska jag på en engelsk föreläsning, äta lunch med Lindorna & Linnea, och sen ha diskussionsseminarie. Kvällen är öppen än så länge, är sugen på att bara gå på bio eller något.