Lugn kväll

Ikväll är jag ensam hemma - det händer inte ofta! Saknar min älskling men har passat på att ta hand om mig själv och göra tjejiga saker,haha. Färgat utväxten, legat och läst Chic i badkaret, målat naglarna osv osv :)Nu har sitter jag i min nya mysdress och har börjar även fundera på hur och vad jag ska packa inför London. Vi åker ju på fredag och på torsdag kväll har jag personalmöte så jag måste packa på onsdag! Har läst många bloggar av folk som varit där, det verkar vara "koft-varmt" och soligt - hoppas det håller i sig!

 


Nej,nu har jag kokat té,tänt ljus och kikar på Idol. Sedan blir det nog till att gå upp och läsa, är trött och håller på att läsa en jättebra bok ("Är det någon där?")

Helgen.

Dålig uppdatering men förra veckan var katastrofal..alldeles för mycket att göra och många jobbiga händelser. Men nu är allt på top igen!!Helgen har varit supermysig, fikade och shoppade med Ida på lördagen och på söndagen blev det storhandling och IKEA.



Avslöjad liten godistjuv på Willys,haha.



Bag.

Vi får se vad som händer ikväll.

Åkte till jobbet för att köpa min lovely väska och oj så fin den är. Leopardmönster inuti och med gulddetaljer. Lagom stor och lagom många fack :)

 




Fick med mig nya DNA-tidningen som är suverän! Reportage om kändisinspiration, tips och givetvis ett modeuppslag. Man får alltid en annan syn på skor när man ser dem i sammanhang så detta tror jag stenhårt på!

Fix!

Personalmötet blev även det inställt så kvällen är ledig. Har gjort ordning i min smyckeshörna och bland skorna; impregnerade, sorterade och nedpackade (de som ska till källaren). Skönt att mixa plugg med annat fix. På fredag ska vi storstäda för att sedan kunna slappna av och ta det lugnt hela helgen.



Visst ja! ÄNTLIGEN har väskan kommit in på jobbet! Som jag har väntat,haha. Min ipod har varit borta hur länge som helst och igår hittade jag ett hål i min väska där den gömt sig. Så jag kan till och med köpa väskan med gott samvete!


Primark!

Eftersom hämtning av lillasyster inte blev av idag fick jag istället tid att plugga i lugn och ro. Vi fick även mycket gjort imorse så eftermiddagen har inte gått åt till råplugg utan istället "mysplugg". Nu har jag pluggat färdigt för dagen, dagit ett bad och sitter under en filt och lyssnar på Emiliana Torrini. Otroligt avslappnande. Det enda som saknas är stearinljus, men jag får nöja mig med bordslampan,den har ett ganska mjukt sken den med :) Snart kommer älsklingen hem från jobbet, då blir det Idol och té.

Sitter och kikar på New Looks & Primarks höstkollektioner, oj vad jag längtar till London! Så mycket fint, jag älskar t ex västen i fuskpäls och den går på 20£ vilket är i princip ingenting!
 

primarkaw2.jpg

3 Strap Court Glitter Lace Peep Toe Tie Up Shoe Boot
Gold Fig Halter NeckSatin Paisley CamiCutwork Ra Ra Skirt

Jag har ett par saker jag ska leta efter men räknar med att det kommer vara rätt kaotiskt på i alla fall Primark. Hur som helst; det jag ska kika lite extra efter är:
- En riktig mysig "mysdress".
- Ett par snygga skoletter i med snöring. Såg dessa på en blogg, hoppas dom finns kvar!
- Västar! Gärna en i fuskpäls, som den ovan. Annars långa och mysiga :)
- Vardagsklänningar; skjortklänningar, t-shirtklänningar osv.
- Coola tees. Finns hur många snygga som helst på New Look.

Men som sagt, det mesta kommer jag nog spontanköpa väl där! Jag vill att det ska bli 3 oktober...nu nu nu!:D


Téparty!



Något jag dricker varje dag om är té,gärna grönt.
(När vi åker till England ska jag köpa massor av spännande tesorter!)
Men det är inte det billigaste, så tusen tack Johanna för detta lass som hon fått på sitt jobb!
Unilever är bäst:)

My week.

Allt fortsätter i stressens tecken. Veckan ser ut såhär:

Måndag: Muntlig examination - läsa två böcker plus skriva logg- hem till pappa för att skriva ut.
Tisdag: Möte med SA direkt efter hämta Ellen på dagis.
Onsdag: Förläsning - möte m SA (skriva gemensamma loggar på litteratur + föreläsning) - till Stinsen på personalmöte 19.00
Tors: Basgruppsdag - plugga.
Fredag: Föreläsning - träna.

Vad jag längtar till helgen, min lediga helg. Trots att det kommer bli mycket plugg i helgen med känns det på ett helt annat sätt. Vill bara få den här veckan gjord. Nu ska jag fortsätta förberedningen inför den muntliga examinationen imorgon...får se hur länge man blir uppe!


Lördag.

God morgon!
Det ser ut att bli en fin dag idag, en fin höstdag. Solen skiner men termometern visar på ca 10 grader. Idag hade jag velat klä mig i riktiga höstkläder; stövlar, kappa och stoor halsduk och åkt ut till Djurgården för att gå en lååångpromenad och sedan dricka någon mumsig varm dricka. Det är en perfekt dag för det!

MEN - jobbet kallar. Är hemma igen vid halv sju och då måste jag plugga. Börjar känna av magen pga av all stress så igår köpte jag mer medicin för mina sista pengar. Nice.

Min dag.

Morgon: Föreläsning
Förmiddag: Inläsning hemma(sjukt mycket att plugga)
Eftermiddag; Stenhårt gympass med älskling. Ont i hela kroppen men "skönt-ont" lixom,haha.
Kväll: Middag (vårrullar m ris), hyrfilm (dumpad), godis och mys med min älskling!


Orosmoln.

Jag bara väntade på att det skulle hända. Jag har gått och stressat och oroat mig länge och igår brast det. Jag har alldeles för många orosmoment i mitt liv just nu. Jag har så fruktansvärt mycket att göra och tänka på och jag kan inte göra någonting åt det, jag kan inte få undan det. Så det snurrar runt i mitt huvud och ger mig både humörsvägningar och huvudvärk och allmän deppighet.  Allt hänger ihop och det finns inget att göra eftersom det ena påverkar varandra och vissa av sakerna går inte att få ordning på. Jobb,ekonomi,skola,lägenheten. Jag vill inte utveckla det mer än så här i bloggen, men igår hjälpte Patrik mig att strukturera upp allt, han var verkligen en ängel. Listor som jag kan bocka av, en plan med ekonomin,lägenheten och skolan. Det känns lite bättre idag.


Sötnöt!

Språkverkstaden var väldigt rolig och vi fick bra kontreka tips på hur språket kan användas på olika sätt. Direkt efter det åkte jag till Odenplan, mötte älskling och gick till Ellens dagis  för att hämta henne. Skruttan stod i "atejlen" och blev helt galen när hon såg oss och hoppade omkring och skrek :)
Hon är så otroligt rolig; pratar och skrattar och är nog världens busigaste tjej!


 
 


En underbar eftermiddag och nu ska jag njuta av en underbar kväll med té, Grey´s Anatomy och såklart,min älskling.

TISDAG.

Den var bättre andra gången. Helt fantastiskt och jag skulle kunna se den om och om igen!

Idag har jag skola 10-15, "språkverkstad". Tydligen ska vi få tips och prova på olika metoder till läs-och skrivinlärning. Ska bli kul! Vid halv fyra ska jag hämta Ellen på dagis och hänga med henne ett par timmar.

En rolig tisdag har jag att se fram emot!


Kaos!

Usch vad jag borde ta tag i garderoben. Eller egentligen hela lägenheten! Vad skönt det vore att packa ihop alla sommarkläder och lassa ner i källaren(..och självklart hämta upp höstkläderna). Skorna är en enda röra på golvet och kläder hänger över varenda stol. Alla skolpapper, gamla tidningar och räkningar ligger utspridda på matbordet. Älskling och jag måste till IKEA snart, skaffa mer och bättre förvaring. Men jag har inte tid känns det som, skola/plugga hela veckorna och jobba hela helgerna. ..
Vi har i alla fall båda sagt att vi inte ska shoppa mer innan London för...ja,där kommer det bli shopping! Men vi får väl se hur det kommer att gå,haha! Det står mycket om London nu, verkligen lägligt och det är jättekul att få tips om affärer, servärdheter osv. Denna revs ut ur dagens City och kommer hamna på kylskåpet!




Nej,plugga var det ja...

Klocka


 

Eftersom Tritoni-klockorna kostar alldeles för mycket kändes denna mer i min budget. Halva priset var det, ordinare 398:-Inte helt olik White Delight, va? :)

Shoelove.

Måndag igen! För mig har den här helgen väl inte varit helg direkt, har jobbat hela dagarna och somnar tidigt(!) på kvällarna. Men det betyder att jag ändå är ganska utvilad och redo för veckan! Speciellt som jag fann kärleken på jobbet i form av dessa:


Ska nog ha dem ikväll när jag ska se Sex and the City igen! Alla säger att den är ännu bättre andra gången, så det ska bli jättekul!

Men nu ska jag äta gröt och kika på The Voice. Har föreläsning 9-12, därefter ska jag köpa en bok och sen hem och plugga fram till det är dags att åka in mot Sergel! Ciao!

Myskväll

Åh,vad jag blir glad av min lillasyster Ellen, hon är verkligen det sötaste på jorden! Hon är ju dessutom uppe med tuppen så jag fick mysigt frukostsällskap vid halv sju då jag gick ut imorse. Var rätt mycket på jobbet, jättekul men jag är jättetrött nu! Usch, egentligen är det inte bra att jobba med skor; la undan ett par som jag ska köpa imorgon. Sjuukt snygga och sjuuukt billiga - visar imorgon!




Älskling ska vara med en kompis ikväll så jag har laddat upp för en lugn och mysig kväll. Boxen med Grey's kom äntligen så det blir dvd-race, kantarell-lasagne och massor av godis. Lite chic läsning i badet kanske jag hinner med! Jag har lite att läsa men det får vänta till imorgon, jag är helt slut. 

 

Min dag.

Första halvan ser ut såhär.

 

Mysig pluggklädsel i top & kofta från Gina, jeanse från Sicko och varma sockor med Hello Kitty från HM. Tre böcker plus loggar att få klara, då behövs banan och kaffe,kaffe, kaffe....

Andra halvan av dagen kommer bestå av denna lilla fröken:



Middag och mys med familjen på K-gatan!

Trött!

Jag måste bara inflika hur trött jag blir på vissa människor.
Jag tänker inte agera för då är jag inte bättre själv.
Men man behöver inte ta allt så allvarligt! 
Det finns något som kallas självdistans.

Fed up!

Idag har varit en rätt tröttsam dag; först en tre timmar lång föreläsning och sen ett tre timmar långt seminarie. Men tur är att jag har världens bästa pojkvän som muntrar upp mig med massor av godsaker. Han har köpt kantareller, fläskfile och Cola light och nu står han och lagar middag. Han hade också köpt senaste Veckorevyn och bigaråer som han vet att jag älskar. Skönt också att jag är "ledig" imorgon. Ska nog packa ihop böckerna och sätta mig på något lugnt mysigt kafé hela dagen. Ska jobba hela helgen, men det ska bli rätt kul eftersom det var ett tag sen. Om inte annat att prova igenom alla höstnyheter,haha. En tjej på jobbet har även lagt undan väskan jag har tjatat sönder alla om :)

Fed up från Essie har jag velat prova jättelänge efter alla lovord jag fått höra, och så igår köpte jag det äntligen. Visst var det fint men nja..110:- tycker jag nog inte att det var värt! Något som däremot är värt sina slantar är Ldb:s vitaminserie. Luktar helt fantastiskt av olika blommor och ger en superfräsch känsla efteråt!


Jag älskar dig!

"I en evighet levde jag som om du inte fanns
I alla drömmar var du ändå nära ,så underbart nära
Och jag trodde jag fann dig men du var någon annanstans
Varenda gång jag funnit nån så såg jag att drömmen inte var sann

Tänk alla famnar jag lämnat av längtan till dig
För jag trodde att du fanns och väntade mig
Alla dagar jag vandrat så sorgsen och trött
För att möta den vackraste människa jag någonsin mött


Det var enkelt och vackert ,du sa att du väntat mig
Jag kunde ana att det fanns en himmel på jorden, jag såg den
Och du bad mig att leva mitt liv alltid nära dig
Jag följde dina steg och allt jag någonsin drömt om fanns där för mig


Det finns ingen som lockat mitt hjärta så underbart
Med all din ömhet får du sorg och smärta att sakta försvinna
Alla skuggor, allt mörker som förr var så uppenbart
Det skingras, och tillsammans ser vi ljuset,
som stiger med solens fart..."



Tisdag.

Tisdag idag och älskling har gått till jobbet. Vi har ingen frukost hemma så jag sitter och hinkar te för att försöka få någon slags mättnadskänsla. MEN tack och lov har jag kollat upp med CSN och jag ska få pengarna imorgon. Över en vecka försent, men inte är jag förvånad. CSN har en tendens att sega och vara jäkligt struliga.

Idag har jag en hög av studier att ta tag i. Förbereda boksamtal inför morgondagen, läsa x antal kapitel ur x antal böcker plus skriva loggar på dessa. Egentligen skulle jag ha hämtat Ellen på dagis och varit barnvakt till henne i eftermiddag men det blev inställt. Så jag ska istället möta älskling och åka och träna, därefter skriva ut lite skolpapper hos Johanna. Det blir även middag där,sushi, mums!




Men nu ska jag stänga av både teve och dator för att ägna min fulla koncentration åt böckerna.

London Baby!

Jag och älskling ska åka till London! 
Fredag den 3 oktober åker vi till England för att stanna till måndag kväll. Vi ska bo på en gulligt hotel nära Oxford Street.


                                     
                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                   



Lite av planerna är Madame Tussauds,Big Ben, Buckingham Palace, åka i världens näst-största pariserhjul London Eye , mysiga kaffepauser på Starbucks, shoppa på Gap och Primark, ögonshoppa i Marc Jacobs butiken, dricka öl på typiskt engelska barer, promenera i Hyde Park.